NA PRESEČIŠČU

Znašla sem se na presečišču. V profesionalnem smislu. Knjižni molj v otroštvu, magistra trženja ter poslovnega obveščanja in družbenih medijev v svojih tridesetih. Vmes sem se v času dodiplomskega študija marketinga sprva zapletla v produkcijo radijskih vsebin in oglasov. Nato pa sem veliko intenzivneje in za precej dlje zakoračila še v produkcijo sponzorskih in zabavnih televizijskih vsebin. Bila sem tekstopiska. Bila sem režiserka. Bila sem organizatorka. Vodila sem projekte. Novačila sem stranke. Bila sem psihologinja. Scenaristka. Motivatorka. Najemala sem sodelavce. Izobraževala sem kadre. Bila sem odločevalka. Administratorka. Novinarka. Uslužbenka za odnose z javnostmi. Kreativka. Posnela sem svoj kratek film. Upravljala sem sponzorirane vsebine. Vneto sem zagovarjala rabo družbenih medijev v poslovne namene, ko so ti bili še v povoju. Bila sem promotorka vsebin v živo in prek različnih platform. Futuristka. Upravljavka družbenih medijev. Bila sem študentka v tujini. Poznam tudi proces svetovanja in vem, kako lahko veliki podatki podjetjem pomagajo ustvarjati vrednost. In po vsem tem sem se znašla na presečišču. V profesionalnem smislu.

Morala sem zbrati vse svoje profesionalne izkušnje ter znanja, jih pošteno prevetriti in iz njih oblikovati eno samo, jasno, vzročno-posledično zgodbo. Kdo sem, kaj počnem in kaj bom počela v prihodnosti. Takšne zgodbe namreč prepričajo.

“Sometimes reality is too complex. Stories give it form.” Jean Luc Godard, film director, scriptwriter, film critic

Proces reinvencije lastnega poslovnega jaza še zdaleč ni (bil) enostaven. In – če izhajam iz zgodbe o lisici in ježu ter svojega značaja – najverjetneje tudi nikoli ne bo končan. Sem pa zato na poti do spoznanja, da sem vedno bila in bom tudi v prihodnje predvsem strokovnjakinja za vsebinski marketing in pripovedovanje zgodb ter transmedijska strateginja, prebrala marsikatero odlično knjigo, investirala v dodatna znanja, spoznala fascinantne ljudi. Ker živimo v delitveni ekonomiji, želim vsaj delček teh (spo)znanj deliti. Ali vrniti svetu, če vam je tako ljubše.

Zapisi na tej strani so torej namenjeni vsem PRIPOVEDOVALCEM ZGODB, ki želite biti KONKURENČNI ter posledično PREŽIVETI v vse bolj POVEZANEM SVETU.

Vezirjeva hči Šeherezada pripoveduje zgodbe sultanu Šahrijarju, Anton Pieck, 1943

Vezirjeva hči Šeherezada si je s pripovedovanjem zgodb sultanu Šahrijarju rešila življenje.

Advertisements